Çektiğiniz krediyi düşük faiz oranıyla yeniden yapılandırın


Bankaların faiz indirimi ardından yüksek faiz oranıyla çektiğiniz krediyi düşük faizle yeniden yapılandırma fı

Çektiğiniz krediyi düşük faiz oranıyla yeniden yapılandırın

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı R.Tayip Erdoğan'ın çağrısıyla bankalar konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekmişti. Bu durumun ardından daha önce yüksek faizle konut kredisi kullanan vatandaşlar kredi kullandıkları bankalara yazılı olarak başvurarak düşük faizle konut kredilerini yeniden yapılandırabilirler. Yazılı başvuruda bulunmalarına rağmen olumsuz cevap alan kredi borçluları Tüketici Mahkemelerine başvurarak bu haktan faydalanabilirler.

Mevcut bankanızda kredinizi düşük faiz oranıyla yapılandıramıyorsanız başka bankalara kredi başvurusunda bulunarak yeni faiz oranlarıyla kredinizi refinansman yapabilir ve kredinizi başka bankaya transfer edebilirsiniz.

Kredi refinansman ve kredi yapılandırma kar-zarar hesaplama.

Konut kredilerinde yeniden yapılandırma yaparken dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi tüketicinin borçlandığı kredi tutarının tamamı veya bir taksit kalıncaya kadarki tutarı erken ödemesi halinde bankalar müşterilerinden erken kredi ödeme cezası talep edebilir.

Kredi erken kapama cezasıyla ilgili detaylı bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Erken kapatılan kredilerde ceza uygulaması

Gayrimenkul Hukuk Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel basın açıklamasında kredi yapılandırma yanaşmayan bankaların tüketiciler tarafından tüketici mahkemesine verilmesini söyledi ayrıca "Yani taraflar rıza ile anlaşsa da yeni bir hüküm gelmişse o rızayı bozar." dedi. Tüketicilerin lehine bir durum olduğunda bu durumun geriye dönük olarak düzenlenme şansı olabileceğini belirtti.


Etiketler: kredi taşıma kredi yapılandırma erken kredi kapatma

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!