Erken kapatılan kredilerde ceza uygulaması


Konut, ihtiyaç ve taşıt kredilerinin vadesinden erken ödeme yapılarak borcun kapatılmasında uygulanan kapama c

Erken kapatılan kredilerde ceza uygulaması

Bu yazımızda kullandığınız konut, ihtiyaç veya taşıt kredisinin vadesinden önce borcun ödenerek kapatılması durumunda ödenen cezalar hakkında bigilileri aktaracağız.

Genellikle bankalar tarafından esneklik gösterebilen ve müşterilerin dikkat etmesi gereken konulardan birisidir. Kredi kullanan banka müşterilerinin bilmesi gereken konut kredisi haricinde diğer kredi türlerinde kapama cezası uygulanmamaktadır.

Konut kredilerinde kapama cezaları kalan kredi taksiti sayısına göre değişiklik göstermektedir. Kredi borcunuzun bitmesine 36 aydan az kaldı ise %1, fazla ise kalan anaparanın %2'si kadar kapama cezası ödersiniz.  Erken ödeme cezası Tüketici'nin korunması kanunda belirtilen "Konut finansmanı sözleşmesi yönetmeliği" ile düzenlenmektedir.

Bu linki kullanarak kredilerinizi erken ödeme yapmak istediğiniz zaman ne kadar ödeyeceğinizi kolayca bulabilirsiniz.

KREDİ ERKEN ÖDEME HESAPLAMA ARACI

Erken kredi ödemesinin hesaplama şekli;

Erken kredi ödemelerinde sadece konut kredisinde ceza uygulanmaktadır. Ancak ticari kredilerde bankaların çalışma şekline göre ceza oranları farklılık gösterebilmektedir. Konut kredisini erken öderken kapama cezası kalan anapara üzerinden hesaplanmaktadır.


Etiketler: konut kredisi kredi geri ödemesi erken kredi kapatma

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!