Arsa ve tarla kredileri nasıl alınır?


Günümüzde birçok banka arsa ve tarla alımlarında müşterilerine kredi imkânını sunmaktadır.

Arsa ve tarla kredileri nasıl alınır?

Günümüzde birçok banka arsa ve tarla alımlarında müşterilerine kredi imkânını sunmaktadır. Bunun yanında kredilerin alınmasının kolaylığı söz konusu olsa da geri ödemelerin düzenli olarak ayarlanması, alınmasından daha büyük bir önem teşkil etmektedir. 
Güncel olarak incelediğimizde ülkemizde arasa ve tarla için kredi veren bankalar, Finansbank, ziraat bankası ve Vakıfbank olmaktadır. 

Finansbank Arsa ve Tarla Kredisi

120 vade seçenekleri ile ipotek göstermeniz ile Finansbank sizlere taksitli ticari kredi imkânını sunabilmektedir. Limitleri 1 milyon TL’ye varan kredi ürünleri için kredi çekecek olan bireylerin ticari geçmişleri, mal varlıkları ve finansal güncel süreçleri inceleme altına alınmakta ve sonuç neticesinde bir ödeme planı ile kredi sunulmaktadır. İlk olarak başta değindiğimiz gibi kredi almanın kolaylığı günümüzde aşikâr fakat ödemelerin sizlerin ve bankanın arasında esnek olarak ayarlanabilmesi çok daha büyük bir önem arz etmektedir. Finansbank esnek ödeme konusunda yenilikçi bir banka olduğu için müşterilerine daha özel kampanyalar ile daha cazip olan seçenekler de sunabilmektedir. 

Ziraat Bankası Arsa Kredisi

Ziraat Bankası Arsa Kredisi sahibi olmanız için ipotekli bireysel finansman kredisi başvurusu yapılması gerekmektedir. İşyeri ve arsa alımları için tercih edilen bu kredi ürünü ile arsanın ekspertiz değerinin % 50’si kadar, iş yerleri için ise % 75’i kadar kredi alınabilmektedir. Banka alınan kredilere 36 aya kadar vade seçeneğini sunmaktadır. Arsa ve tarla için alınacak olan kredi türünde Ziraat bankası ipotek şartını zorunlu olarak sunmaktadır. Sunduğunuz ipotek değerinin alınacak olan krediyi karşılamaması durumunda banka sizlerden kefil de talep edebilmektedir. 

Vakıfbank Arsa ve Tarla Kredisi

Arsa ve tarla için özel bir kredi ürünü bulunmayan Vakıfbank, müşterilerine özel olarak ihtiyaç kredisi kapsamında bu ihtiyaçlarında karşılanmasını sağlamaktadır. Arsa ve tarla gibi yüksek miktarlarda olan ücretler için banka, ipotekli ihtiyaç kredisi sunmaktadır. İpotek sunumlarınız içinde önceden satıl alınmış olan bir gayrimenkul değeri sunulabildiği gibi Vakıfbank yeni satın alacağınız arsa ve tarla içinde ipotek taleplerinizi kabul etmektedir. 

Vakıfbank arsa kredisi almanız için öncelikle bir düzenli kredi talep edilmesi gerekmektedir. Bu zorunluluktan sonra satın almak istediğiniz arsa ve tarla için ekspertiz değerinin % 75’i kadar bir miktarı bankanız sizlere kredi olarak sunabilmektedir. 
Arsa ve Tarla Kredisi için çiftçilik belgesi, çiftçi kayıt sistemi belgesi, kimlik fotokopisi ve satın almak istediğiniz tarla ve arsanın ekspertiz değerini gösteren bir belge ile krediye başvuru yapabilirsiniz. 



Etiketler: arsa kredisi arsa tarla kredisi

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!