Arsa ve Tarla Kredileri Nedir? Nasıl Alınır?


Arsa ya da tarla kredileri nasıl alınır şartları nelerdir bu makalemizden tüm detayları mevcut.

Arsa ve Tarla Kredileri Nedir? Nasıl Alınır?

Tarım kredileri ülkemizde geç kalınmış uygulamalar arasındadır. Bundan henüz 10-15 sene öncesine kadar tarım kredisi veren banka yok gibiyken, bugün birçok banka hem tarla hem de arsa alımlarında ve çiftçilik uygulamalarında avantajlı krediler sunabilmektedir. Devletin tarım politikalarında attığı adımlar neticesinde devlet bankaları ve özel bankalar artık paket krediler verebilmektedir.

Bankalar; tarım arazilerinin üretime kazandırılması ve işletme ölçeklerinin büyütülerek rantabl hale getirilmesini  teminen,  üzerinde tarımsal üretim yapılan ya da yapılacak olan, tarla, bağ ya da bahçe vasfına sahip arazilerin alımına yönelik olarak ister gerçek isterse de tüzel kişi üreticilere tarla-arazi kredileri sunabiliyor.

Arsa ve Tarla Kredisi Hesaplama Aracı

Arsa ve Tarla Kredileri için Neler Gereklidir?

  • Arsa ya da tarla kredileri kullanmak isteyenlerin bankalara birtakım belgeler göstermeleri şart. Kredi tarım uygulamalarında kullanılmak üzere isteniyorsa, üreticilerden tarım il ya da ilçe müdürlüklerinden temin edebilecekleri Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi istenir. 
  • Her bankanın ayrı şartları olsa da, genel olarak kredi için önemli olan durum çiftçilik belgesi üzerinden beyan edilen beyan edilen arazi ve bu arazideki ürün önemli. Bunun önemli olmasını nedeni üreticinin ne kadar ürün elde edebileceği ve gelirinin ne olduğunun bilinmesidir. 
  • Kredi eğer bir proje için isteniyorsa, küçük, orta ya da büyük ölçekteki yatırımlar için yatırım fizibilitesinin sunulması gerekiyor. Fizibilitenin üzerindeki nakit akışları ve kar durumu kredi için ciddi önem teşkil etmektedir. 
  • Tarla kredileri için bir başka önemli belge de (TARSİM) tarım sigortasıdır. Birçok banka krediyi kullanacak kişi ya da kurumdan tarımsal işletmelerin %50’sinin devlet tarafından finanse edildiği bu sigortayı şart koşar.

Etiketler: kredi için gerekli belgeler ipotekli kredi arsa kredisi arsa tarla kredisi tarla kredisi tarım kredisi

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!