Bordrosuz ve Gelir Belgesiz Kredi Başvurusu


Bordrosuz ve Gelir Belgesiz Kredi Başvurusu Yapılabilir mi?

Bordrosuz ve Gelir Belgesiz Kredi Başvurusu
Kimi insanların herhangi bir gelir belgesi olmaksızın sadece taşınamaz mülkiyetler üzerinden para kazanarak hayatlarına devam ettikleri için herhangi bir maaş bordrosu olmaz. Bu gibi bireyler kredi başvuruları sırasında istenilen maaş bordrosu veya gelir belgesi durumlarından herhangi bir tanesine sahip olmadığı için süreç esnasında ne yapacakları hakkında fikir sahibi olamıyor olabilir. Bu gibi durumlarda kredi çekmek için yapmanız gereken fazla bir seçenek söz konusu değildir. Eğer gelir belgeniz ve ya herhangi bir kredi başvurusu sırasında sizden istenilen ve bankanın bir garanti belgesi olarak gördüğü maaş bordronuz yoksa, ya bir mülkiyetinizi ipotek ettirmelisiniz yada size bu krediyi ödeyemediğiniz takdirde borcunuzu resmi olarak üstlenecek bir kefile ihtiyacınız olacaktır.

Eğer bir mülkiyetiniz varsa ve kredi hizmeti almak istediğiniz banka bu taşınmaz mülkiyetinizi ipotek etmeyi kabul ederse yapacağınız kredi başvurunuz olumlu olarak sonuçlanarak, bu hizmetten faydalanma imkanı yakalayabilirsiniz. Aksi taktirde herhangi bir gelir belgesiz kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali çok düşük olacaktır. Henüz bir maaş bordrosuna da sahip değilseniz hiçbir banka size kredi vermeye yanaşmayacaktır. Bunların yerine sizin üzerinize tapu kaydı bulunan bir ev, arsa, araba gibi mülkiyetlerinizi bankalara ipotek ettirmeyi kabul ederseniz, banka bunu bir garanti belgesi olarak kabul edebilir ve yaptığınız kredi başvurusunu kabul etme oranı yüksektir. Eğer bir arsa, ev veya araba gibi mülkiyetiniz de yoksa kredinizin onaylanması için geriye tek bir çareniz kalıyor.

Kefil ile kredi başvurusu yapmak suretiyle kredi başvurunuzun onaylanmasını sağlayabilirsiniz. Üstelik size kefil olan kişinin de gelir belgesi ve ya maaş bordrosu olmak zorundadır. Bankanın kefil isteme sebebi, siz bankaya olan geri ödeme planınıza sadık kalmadığınız takdirde sizin yerinize ödeme yapabilecek birisinin olmasıdır. Eğer ödeme yapamazsanız ve kefiliniz de ödemeleri gerçekleştirmez ise bankanın açtığı mahkeme dosyasından sadece kredi çeken birey değil kredi çeken bireye kefil olan kişi de sorumlu tutulacaktır. Çünkü yasalara ve resmi kuruluşlara göre kredi çeken birisine kefil olmayı kabul eden bireyler borca ortak olduklarını tebliğ etmiş sayılırlar.

Etiketler: kredi şartları kredi için gerekli belgeler

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!