Yeni düzenlemeyle kredi kartı taksit seçenekleri


Yeni düzenlemeyle kredi kartı taksit sınırı ve uygulanan alt limit arttırıldı ve buna bağlı olarak da kredi ka

Yeni düzenlemeyle kredi kartı taksit seçenekleri
Yeni düzenlemeyle kredi kartı taksit sınırı ve uygulanan alt limit arttırıldı ve buna bağlı olarak da kredi kartı borçlarının yapılandırma ve taksit süreleri de uzatıldı. Konut kredisi peşinatlarında yaşanan düşürme kararı ile ihtiyaç kredileri vadeleri de 48 aya çıkarıldı. 

Yakın bir süreç içinde kredi kartı ve faiz oranları hakkında yapılan düzenlemeler ile düşürülen oran ve uzatılan taksit seçenekleri ile tüketicilerin rahat bir nefes alması sağlandı. Yeni alınan kararlar doğrultusunda yapılan değişiklikler de en çok göze çarpan 5 özelliği sizler için derledik. 

1.Taksit Sınırı 12 Aya Çıkarıldı

Kredi kartı taksit seçeneklerinde öncesinde 24 aylık olarak bilinen ve sonrasında 9 aya düşürülen sınır, yeni düzenleme ile 12 çıkarıldı. Kart sahiplerinin ürün ve hizmet satın almalarında taksit seçeneklerinde karşılarına ilk olarak 9 aylık bir seçenek değil artık 12 aylık olan bir alt sınır çıkacaktır. Buna göre nakit çekim içinde uygulanan 9 aylık taksitlendirme seçeneklerinin esnekleşmesi ile 12 aylık bir dilime getirildiği görülmektedir. 

2. Kredi Kartı Alt limitleri Değiştirildi

Geçtiğimiz sene içinde 1 Şubat tarihli yasa ile kredi kartı alt limitlerinin sınırlandırılması karar alınmıştı. Bu durum son yasa değişikliği ile alt limitin kaldırılması ve değiştirilmesi yönünde yeniden düzenlendi. Alınan karar içinde kredi kartı alt limitin 5.200 TL’ye çıkarıldığı görülmektedir. Devlet ve bankalar arasında tanımlanan bu yasa ile artık tüm bağlı iş yerlerinde geçerliliği olacak olan otomatik alt limit talimatı, tüm bankaların kredi kartlarında geçerlilik taşıyacaktır. 

3. Kredi Kartı Borçlarında Yapılandırılma Süresi Uzatıldı

Kredi kartı borçlarının düzenli ödenmemesi ve ertelenmesinden doğal yasal süreç tüketiciler için büyük bir sorun haline gelmişti. Borç ödemesi konusunda yapılandırmaya giden kart sahipleri için yeni dönem yasaları için borç ödeme süreçlerinin daha uzun vadeler içinde yapılandırması söz konusu olmaktadır. 

4. İhtiyaç Kredileri Geri Ödeme Süresi Değiştirildi 

Bankaların en çok satışını gerçekleştirdikleri kredi ürünü olan ihtiyaç kredisi geri ödeme süreçleri 36 aylık bir vadeyi kapsarken, yeni yasa değişikliği ile bu sürenin 48 aya kadar uzatılması kararı alındı. Yeni gelen yasa içinde bankalar da görebileceğiniz ensek ödeme seçenekleri ile süreci uzayan geri ödemelerin yanında ek olarak kendi bütçenize göre yapılandırma da istemeniz söz konusu olabilmektedir. 

5. %80’e Varan Konut Kredisi Oranı

Konut sahibi olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği kredi türü olarak arsa ve konut kredisi için yapılan yeni düzenlemeler ile peşinat ödemesi %25 olan kredi türlerinin içinde bu oran %20’ye çekilerek, konut kredisi kullanımının % 80 oranında artmasını sağladı. 


Etiketler: kredi kartı kredi kartı borçları

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!