Uygun Faizle Kredi Almak Mümkün mü?


En uygun faizle kredi almanız için uzmanından öğrenebileceğiz püf noktaları bu yazımızda mevcut!

Uygun Faizle Kredi Almak Mümkün mü?
İhtiyaç, taşıt veya ev kredilerindeki faiz oranları her bankada aynı değildir. Rekabet, bankaların birbirinden farklı faiz oranları uygulamasını gerekli kılıyor. Ancak düşük faiz uygulayan bankalar, dosya masraflarını yukarı çekerek, yanıltıcı olabiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, faiz ve dosya masraflarıyla beraber size yansıyacak toplam ödeme tutarının ne kadar olacağıdır. Her banka için toplam ödeme maliyetini çıkardığınızda, kendiniz için en iyi çözümün hangisi olduğunu görebilirsiniz. 

Kredi almadan önce bilmeniz gerekenler nedir?

Ev kredisi gibi yüksek miktarlı kredileri almadan önce bilmeniz gerekenler var. Aylık sabit bir geliriniz yoksa, krediye girmemeniz daha doğru olacaktır. Aylık geliri olanlar içinde alacakları kredinin aylık ödemesi, sabit gelirlerinin yarısından fazla olmamalıdır. Eğer yarısından fazlasını geçerse, bu seferde yaşam kalitenizden taviz vermiş olacaksınız. 

Bilinmesi gerekenler

Kredi konusunda elinizi sağlam tutmak içinde satın aldığınız eve veya arabaya ödeyeceğiniz peşinatı fazla tutmak. Böylece bankaya daha az borçlanma yoluna gitmiş olursunuz. Bankalar, alacağınız evin değerinin en fazla yüzde 75’ini öderler. Yani 100 bin liralık bir ev için bankadan kullanacağınız kredi tutarı en fazla 75 bin liradır. Bunun geri kalanını evi satan kişiye peşin ödemeniz gerekir. Tavsiyemiz, peşin ödediğiniz miktarı daha fazla tutmak. Böylece bankaya daha az borçlanmış olursunuz. 

Çok uzun vade iyi midir?

Uzun vade
Birçok kredi kullanıcısı, uzun vadeli kredi kullanmanın faydalı olduğunu sanır. Ancak bu zararlı bir tercihtir. Çünkü vadeler uzadıkça, taksitlerde çok fazla olmamakla birlikte bir düşme söz konusu olsa da, faiz ve masraflar katlanarak artar. Bu durumda anapara haricinde ödenecek miktar daha fazla olur. Hesabı iyi yaparak, vadenin az tutulması daha yararlıdır. 

Tek bir bankayla konuşmayın

Uygun faizli kredi bulun
Kredi almadan önce kredi araştırması yapmak gerekir. Bankaların birbirinden farklı uygulamamaları söz konusudur. İlk olarak, sürekli müşterisi olduğunuz bankaya gitmek daha doğrudur. Bankanın sunacağı faiz ve masrafları hesaplayarak, daha farklı bankalarla karşılaştırabilirsiniz. Böylece en uygun olana daha doğru karar verebilirsiniz. 

Etiketler: ihtiyaç kredisi kredi şartları en uygun faiz oranları uygun kredi

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!