Masrafsız Kredi Almak Mümkün mü?


Bankaların kredi kullanırken uygulamış olduğu kredi masraflarını ödememek ve geri almak için yapabileceklerini

Masrafsız Kredi Almak Mümkün mü?
Günümüz finans kanalları içerisinde bankalar oldukça cazip bir başvuru merkezi. Ancak uygulanan kredi dosya masrafları ve faizler müşteriler için kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu nedenle bankalar, iki farklı kredi türüyle bu karışıklığı ortadan kaldırma sadedinde bir davranış ortaya koymuşlardır. Bunlardan birisi masrafsız kredi, diğeri de faizsiz kredidir. 

Masrafsız kredi nedir?

İhtiyaç krediniz için dosya masrafı ödemek istemiyorsanız, daha doğrusu dosya masrafının aylık olarak ödemelerinize yansıtılmasını istiyorsanız, masrafsız kredi altında sunulan ihtiyaç kredileri tam size göredir. Bu kredi türünde, dosya masrafı alınmaz diyemeyiz. Bankanın yegane kar kalemlerinden birisi durumundaki dosya masrafları alınır. Ancak bu masraflar vadelere yansıtılarak, kullanıcıya ödeme kolaylığı sağlanır. Dolayısıyla masrafsız denilen kredi türlerinde faiz oranlarının yüksek olmasının sebebi budur. Dosya masrafının faizlere yansıtılarak, kullanıcıdan temin edilmesi. 

Masraf kalemleri nelerden oluşur?

Bankalar iki şeyden kar eder. Bir dosya masrafı, ikicisi de krediler üzerinden alınan faizler. Dosya masrafları içerisinde kredi komisyonu, dosya masrafı adında elde edilen gelir, çeşitli sigorta primleri olabilir. Bunlar kredi kullanacak kişiden hemen tahsil edileceği gibi, aylık ödemelere yedirilerek de temin edilebilir. 

Faizsiz kredi nedir? Ne kadar faizsiz kredi alınabilir?

Banka kredisi alırken dikkat edilecek önemli kriterler, faiz oranları ve dosya masraflarıdır. Bunları en az miktarda sunan bankadan alınacak kredi, en karlısıdır. Ancak bazı müşteriler faizlerden çok korkar ve bu nedenle bankaların faizsiz kredi dedikleri imkanlardan yararlanmak ister. Her ne kadar faizsiz kredi denmiş olsa da, dosya masrafına yansıtılan gider nedeniyle bir nevi faiz ödenmiş olur. Yani burada da banka, karından asla vazgeçmemektedir. 
Faizsiz krediler 5 bin liraya kadar alınabilir ve 12 aylık bir vadesi vardır. Bu vade sonunda en iyi ihtimalle bankaya ödenecek toplam borç 5,600 lira olacaktır. Buda 1,25 kadar bir faizin işletildiği anlamına gelmektedir. 
Son olarak şunu ifade edelim. Ne masrafsız krediler de, ne de faizsiz krediler de masraf ve faiz ödemesinden kurtulabilirsiniz. Olay masrafın vadelere yedirilmesi, faizin de masrafa eklenmesidir. 

Etiketler: ihtiyaç kredisi kredi faiz oranı hesaplama en uygun faiz oranları uygun kredi

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!