Krediler 48 Vadeli Oluyor


Tüketici (İhtiyaç) ve nakit krediler 48 ay vadede taksitlendirme seçeneği geldi.

Krediler 48 Vadeli Oluyor
Yeni yasa ile artık kredileri 48 aylık vade ile alabilirsiniz. Ayrıca 72 kredi yapılandırma ile ilgili icraya düşmeyen ya da düşmüş olan borçlarınızı daha dikkatli ve düzenli ödediğiniz durumda olan borçlar da bu duruma dahil olarak artık 72 aya kadar rahatlıkla yapılandırabilir ve rahat bir nefes alabilirsiniz. 48 ay vadeli kredi sayesinde artık kredilerinizi daha fazla vade ile çekebilirsiniz. Bu durum ile aylık daha az ücret ödeyerek kredi alma şansına sahip olabilirsiniz. Bu durumun yanı sıra artık altın alırken 4 taksit ile alabileceğiniz gibi bilgisayar ya da elektronik eşyalarınızı da 6 taksit ile alabilirsiniz.

Dernek ve kulüplere yapılan ödemeler ve vergi ödemelerinde, sağlık ürünü alımlarında ve sosyal hizmetlerin ödemelerinde 9 taksit yapılmaktadır. Bu duruma ek olarak ta kredi kartına nakit çekim taksit tutarı olarak ta 9 ay olan süre 12 aya yükseltilerek tüketici daha da rahatlatılmıştır. 48 ay vadeli kredi ile gelmesi beklenen cep telefonu yasağının kaldırılması bekleniyordu. Fakat bu konuda yasak halen devam ettiği gibi aynı zamanda da alkol, gıda ve market harcamalarında da taksit yapılmamaktadır. Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan bu açıklama ile artık krediler 48 ay vadeli bir şekilde alınabilmekte ve bu sayede daha da rahat bir şekilde ödenmektedir.


Yapılan haberlere göre çok kısa süre içerisinde de cep telefonlarına taksit gelecek. Bu düzenleme ile gelmesi beklenen cep telefonlarına taksit seçeneğinin ilerleyen zamanlarında geleceği tahmin edilmektedir. Bundan dolayı da halen cep telefonlarında taksit yasağı devam etmektedir. Bununla birlikte kredilerde 36 ay olan vade süresi 48 ay vadeli kredi halini almıştır. Tüketiciyi çok daha iyi bir şekilde rahatlatan bu hamle Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandı. Kısa süre içerisinde yürürlüğe giren bu uygulama sadece kredilerde olan kırk sekiz aylık vade süresi olmamaktadır. Ayrıca altına da 4 taksit imkanı getirilmiştir. Bununla beraber ayrıca bilgisayar ve elektronik eşyalara da 6 taksit imkanı getirilerek tüketicilere bu konuda rahatlık sağlanmıştır.


Etiketler: ihtiyaç kredisi tüketici kredisi nakit kredi

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!