Kredi Yapılandırma (Taşıma) Nedir?


Kredilerinizi düşük faiz oranları ile yapılandırma yapabilir veya bir başka bankaya transfer edebilirsiniz.

Birçok kişi zaman zaman kredi kartlarını ya da kredi borçlarını ödeyemecek duruma gelir. Kredi alınırken belirlenen ödeme planı ya da kart limitleri kişinin yıllar içerisinde mali durumundaki değişikliğe göre sekteye uğrayabilir. Bu durum karşısında tüketici paniğe kapılır, bir borcu kapatmak için yine kendine uygun olmayan borçlar altına girer ve borcun daha da açılmasına sebep olur. 

Kredi yapılandırma sistemi tüketicilerin borçlarının tek bir çatı altına alınması ve tüketici için uygun ödeme planı içerisinde ödemeye esas bir uygulamadır. Ancak bilinmelidir ki, tüketicinin bir borcu ödemede güçlük yaşaması kredi yapılandırma için birçok banka tarafından yeterli sebep olarak görülmemektedir. Bu durum karşısında bankaların kredi yapılandırma kampanyalarındaki içeriklerin takip edilmesi ve şartların uygun olup olmadığına bakılması gerekiyor. Bir başka bankanın kredi yapılandırma seçenekleri kullanılan kredi koşullarından daha cazipse, faiz ve vade yeniden hesaplanarak daha uygun bir mali pozisyona geçilebilir.

KREDİ YAPILANDIRMA HESAPLAMA ARACI

Kredi yapılandırmak için;

  • Kalan borç miktarı
  • Faiz oranları arasındaki fark
  • Ödenmekte olan taksit tutarı
  • Toplam kredi maliyetine bakılır ve bu noktalar dikkate alınarak bir hesap yapılır.

Bu sürecin sonunda yapılandırma yapılıp yapılmayacağına karar verilir.

Kredi yapılandırma borçların olduğu aynı bankada yapılabileceği gibi başka bankalar aracılığıyla da yapılabilir. Genel olarak borcun olunduğu banka kredi yapılandırmaya daha açıktır. Çünkü kendi alacaklarını kendi müşterisinden tahsil etmek ve müşterisini mağdur etmemek esas amaçtır.

Kredi yapılanırken faiz oranları ve vade değişeceği için toplam geri ödenen miktar da artar. Yine de kullanıcının aylı ödeyebileceği yeni bir miktar ortaya çıkacağı için kullanıcılar bu şartı kabul ederler. Kredi yapılandırma sayesinde toplam ödenen miktar artasa da, birçok kanaldan olan borç tek bir kanala geçtiği ve kullanıcı artık daha rahat ödeme yapabildiği için tercih edilebilir.



Etiketler: kredi hesaplama kredi faiz oranı hesaplama kredi taşıma kredi yapılandırma

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!