Kredi Yapılandırma Nedir?


Kredi yapılandırma (refinansman) nedir? Yapılandırma nasıl hesaplanır?

Kredi Yapılandırma Nedir?
Adından da anlaşılacağı üzere kredinin yapılandırılmasıdır. Yani hali hazırda almakta olduğunuz bir kredi varsa ve bu kredinin gerek faiz oranı, gerek ödeme miktarı gerekse de vade ayı sizi çok zorluyorsa yapılandırma yapabilmektesiniz. Bu duruma kredi yapılandırma adı verilmekte ve şartlar iyi derecede göz önünde alındığı müddetçe büyük karlar elde edilebilmektedir. Çünkü bu özellik sayesinde kredinizdeki faiz oranını düşürebileceğiniz gibi faiz oranında hiçbir şekilde değişiklik yapmadan vade ayında değişikliğe gidebilirsiniz. Böylelikle daha az para ödeyerek daha fazla vade elde edebilirsiniz. Bu durum da sizi rahatlatacak olan en önemli unsurlardan bir tanesi olmaktadır.


Krediyi yapılandırmanın birtakım avantajları bulunmaktadır. Bu avantajlardan bir tanesine baktığımız zaman kredi faiz şartlarını ve türünü daha uygun hale getirebileceğinizi belirtmek mümkündür. Bu duruma basit bir şekilde örnek verecek olursak eğer ki değişken faizli bir kredi almaya devam ediyorsanız bunu yapılandırarak sabit faiz yapılandırması yapıp aylık ödemeleri düzenli bir şekilde yapabilirsiniz. Kredi yapılandırma yaparak kredinin vadesinde farklılıklar yapabilirsiniz. Bu özellik sayesinde faiz ücretini değiştirmeden kredinin vade ayını daha da arttırabilirsiniz. Böylelikle aylık daha az para vererek aynı faiz oranı ile daha fazla vade ayı oluşacaktır. Bu uygulama sayesinde çok yüksek kredi borcu olan kişiler vade ayını uzatarak daha rahat bir şekilde nefes almaya başladı denilebilir.

Faiz ödemelerinizi düşürebileceğinizi belirtmekte fayda var. Eğer ki güncel olan faiz oranları sizin kredi almış olduğunuz zamandan daha aşağıya inmişse bu durumda vade sabit olsa dahi kredi yapılandırma özelliği ile aylık olarak ödemelerinizi düşürebilirsiniz. Böylelikle önceki aya göre daha da kazançlı olabilirsiniz. Bu yapılandırma özelliğini kullanmak için ya da daha avantajlı hale getirmek içi bazı durumlarda kullanmak çok daha iyi olacaktır. Çünkü sürekli olarak avantajlı hale geldiğini belirtemeyiz. Yani bu durumu şu şekilde açıklayabiliriz. Eğer ki krediyi aldığınız dönemde faiz oranı şimdikinden daha düşük ve şimdiki daha yüksek ise faiz ödemelerinizi düşüremezsiniz. Bununla beraber de ayrıca daha fazla faiz ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz.


Etiketler: kredi hesaplama kredi yapılandırma

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!