İnşaat Konut Kredisinin Müşteri İçin Zararları


İnşaat konut kredisinin müşteri için zararları hakkında ve düşük faiz oranı tuzağı.

İnşaat Konut Kredisinin Müşteri İçin Zararları
Konut kredisi kullanırken bu zararlardan kurtulmak için birtakım yollar bulunmaktadır. Bu yollar sayesinde bu zarardan kurtulabilir ve bir nevi olarak kara geçebilirsiniz. İnşaat konut kredisinin müşteri için zararları hakkında ilk olarak satın alacağınız konutu bulmalısınız. Sonrasında da banka başvurusu yapabilirsiniz. Fiyatlar haftalık olarak güncellendiği için size en uygun olan bankayı bulmak bu şekilde daha avantajlı hale gelmektedir. Bir diğer yol ise sürekli ve düzenli olarak çalışmakta olduğunuz bankanın önerileri ile yetinmemenizdir. Çünkü fiyat teklifleri bankadan bankaya farklılık gösterebilmekte ve size farklı fiyat listesi çıkarabilmektedir. Bundan dolayı da farklı bankalar ile iletişime geçmekten çekinmemelisiniz.

Kredi alırken bakmanız gereken tek şey faiz oranı olmamalıdır. Bununla beraber sigortaları, masrafları ve komisyonları içermekte olan yıllık maliyet oranına da bakmanız gerekmektedir. Çünkü faiz oranı azaltılıp yıllık maliyet oranı arttırılabilmektedir. Bu bakımdan inşaat konut kredisinin müşteri için zararları bu noktada çok fazla olmaktadır. Banka sizin kimlik bilgilerinizi kullanarak geçmiş borç ve kredileri ödemelerinizi daha detaylı bir şekilde inceler. Bu bakımdan dolayı da kimlik numaranızı her bankaya ayrı bir şekilde vermek çok fazla sayıda bağımsız kredi talebinin oluşturulmasına sebep olacağından dolayı bankalar bazında kredi notunuz birkaç tık daha düşük hale getirilebilmektedir.

Uzun vadede ödenmekte olan krediler her zaman en iyi çözümlerden birisi olmamaktadır. Çünkü vade uzadığı zaman taksit düştüğü gibi faizin toplam maliyeti ile yükünde bir artışa gidilir. Sizin bütçenize göre taksiti uygun hale getirirken toplam olan faiz oranını en düşükte tutmuş olan vade oranını seçmeniz çok daha uygun olmaktadır. İnşaat konut kredisinin müşteri için zararları bu bakımdan önemli olmaktadır. Yani aslında bankalar size görünür olan yerin değerini düşürerek görünmeyen yerin değerini arttırmaktadır. Bundan dolayı da eğer ki inşaat konut kredisi alacaksanız sadece belirlenmiş olan kredi faizine bakmamalısınız. Yıllık diğer oranlara da bakarak sizden çıkacak olan paranın nasıl belirlendiğine ve faizlerin nasıl dağıldığına göz atarak diğer bankalar ile oranları karşılaştırıp kararınızı bu şekilde verebilirsiniz.


Etiketler: ipotekli kredi konut kredisi

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!