Findeks Kredi Notunun Düşüren Etkenler


Findesk (KKB) kredi notunuzu düşüren faktörler.

Findeks Kredi Notunun Düşüren Etkenler

Kredi notunu düşüren birtakım etkenler ve durumlar bulunmaktadır. Bu durumlar ve etkenler ile kredi notu düşürülebileceği gibi hali hazırda düşük olan kredi notu da yükseltilebilmektedir. Findeks kredi notunu düşüren etkenler konusuna bakıldığı zaman ilk olarak bankadan alınan kredi kartı ödemelerinin gününün aksatılması olmaktadır. Yani ödemelerinizi günü gününde ya da son ödeme tarihini geçirirseniz kredi notunuzda biraz oynama olur. Eksi yönde bir puan alırsınız. Eğer ki sürekli olarak bunu yaparsanız kredi notunuz her geçen gün düşer ve bir müddet sonra da kredi notunuz çok azalır. Bu durumda siz kredi başvurusu yaptığınız zaman kredi notunuzun düşük olmasından dolayı kredi alamazsınız.

Günümüz bankalarının hemen hemen hepsi bu sistem üzerinden müşterilerine kredi vermektedir. Ayrıca bir bankadan kredi notunuz düşük ise bir diğer bankadan da kredi notunuzun düşürülme oranınız da yüksek hale gelmiştir. Bu sistem bakımından da Findeks kredi notunu düşüren etkenler konusu çok popüler hale gelmiştir. Kredi notunu düşüren birtakım etkenler bulunmaktadır. Eğer ki hali hazırda bir krediniz bulunuyorsa ve bu krediyi öderken zorlanıyorsanız ya da son ödeme gününü sürekli olarak aksatıyorsanız kredi notunuz sürekli olarak düşmektedir. Bundan dolayı da bundan sonraki alacağınız kredilerde size kredi verilmeme ihtimalini çok daha arttırmaktadır.

Kredi notunuzun düşmesini istemiyorsanız bankalar ile iyi bir şekilde geçinerek borçlarınızı ödemelisiniz. Gerek kredi aldıktan sonra kredinizi düzenli ödemeniz gerekmekte olduğu gibi gerekse de kredi kartınıza düzenli ödeme yapmalısınız. Her ay kredi kartının ekstresi bulunmaktadır. Bu ekstrede ödemeniz gereken minimum parayı yatırırsanız Findeks kredi notunu düşüren etkenler arasından bir tanesini ortadan kaldırmış olursunuz. Böylelikle kredi notunuz düşmeyeceği gibi aksine yükselebilir. Ayrıca şu anda ödemekte olduğunuz kredi varsa ve bu krediyi günü gününe ödüyorsanız kredi notunuzda herhangi bir düşme meydana gelmeyecektir. Kredinizi günü geçtikten sonra ödüyor ve sürekli olarak ekstra faize düşüyorsanız her ödemenizi geciktirmenizde bir ya da birkaç puan kredi notunuzda düşme meydana gelerek en sonunda kredi notunuz tamamen bitmektedir.

Ayrıca bknz; kredi başvuruları kredi notunuzu düşürür mü?



Etiketler: kredi notu findeks findeks kredi notu

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!