Ev almanın tam zamanı!


İstanbul ve Ankara başta olmak üzere gayrimenkul piyasasının ülke ekonomisindeki payını git gide artırıyor.

Ev almanın tam zamanı!
Gayrimenkul sektörü özellikle metropol kentlerde inanılmaz derecede büyümüş vaziyette. Özellikle alt yapı problemlerinin düzeltilmesi, ulaşım sıkıntısının giderilmesine yönelik yapılan yatırımlar  İstanbul ve Ankara başta olmak üzere gayrimenkul piyasasının ülke ekonomisindeki payını git gide artırıyor. Uzman bir araştırma firmasının yapmış olduğu çalışma verilerine göre değer artışı ülke genelinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %8 oranında. Bu demek oluyor ki an be an satın alınan gayrimenkul değer kazanıyor.

Bizzat devlet kanalıyla yapılan ekonomiyi canlandırma çağrıları bankaların kredi bölümlerini harekete geçirdi. Uzun zamandır ülke ekonomisi üzerinde durağan çizgi izleyen ve tabiri caizse el yakan kredi faiz oranları şu anda son 2 yılın en dip rakamlarını görmüş vaziyette. Günden güne değer kazanan gayrimenkul piyasası içerisine dahil olmak için kredi kullanmanın tam zamanı.

İş Bankası’nın başlattığı faiz indirimi yarışına Akbank ve Halkbank’tan da peşi sıra start çağrısı verildi.
Halkbank 1-24 ay vade için yüzde 0.80, 25-48 ay vade için 0.89, 49-60 ay vade için 0.90 ve 61-120 ay vade için yüzde 0.95’ten ağzını açtı.

Yapı Kredi Bankası da faiz oranlarını 1-60 ay vade arası için 0.90 a ve 61-120 ay vade için 0.92’ye indirdi. Ayrıca tüketici kredileri için de oldukça sürpriz adımları bekleniyor.
TEB taşıt kredileri yönünde atağa kalktı. 1.12 olan faizlerini şimdilik 1.10’a indirerek yarışta ben de varım diyor.

Etiketler: konut kredisi kredi faiz oranları

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!