Ek hesap (KMH = Kredili mevduat hesabı) nedir?


Vadesiz mevduat hesaplarımızda acil nakit ihtiyaçları için kullanılabilen bir kredi türü olarak kredili mevdua

Ek hesap (KMH = Kredili mevduat hesabı) nedir?
İhtiyaçların günümüzde çeşitlenmesi kullandığımız banka hesaplarında ek nakit limitlerinin bulunması çözümlenebilmektedir. Vadesiz mevduat hesaplarımızda acil nakit ihtiyaçları için kullanılabilen bir kredi türü olarak kredili mevduat hesabı (KHM), ATM kartınız ile istediğiniz an çekime hazır olan bir kredidir. 

Kredili Mevduat Hesabı Özellikleri

Diğer kredi türlerinden bağımsız olarak önceden belirlenmiş olan limitler ile anında çekilebilen bir kredi olmaktadır. Banka kartlarında ve kredi kartlarında nakit avans olarak da kullanılabilen bu sistem ile acil ihtiyaçlarınız için çok daha hızlı bir çözüm bulmanızı sağlar. Belirlenen miktarlar ile sürekli kullanıma hazırdır ve kullanmadığınız süreç içinde ek bir ücret hesabınıza yansıtılmaz. Kredi çekmek için önceden başvuru veya şubeye gitme gibi bir süreç olmadığı için nakit ihtiyacınızı anında karşılamanıza olanak sağlar. Nakit ihtiyacınızı karşılamasının yanında otomatik ödeme talimatı verdiğiniz faturalarınız için hesabınızda yeterli tutarlar olmadığında kredili mevduat hesabınızdan ödemeleri gerçekleştirmektedir. 

Düzenli ödemelerin değerini günümüzde banka kartlarını taşıyan ve özellikle kredi kartı kullanan kişilerin çok dikkat ödediğini bilmekteyiz. Bu süreç içinde ödemelerin aksamadan tarihinde belirtilen miktarları ile ödenmesi için KHM, sizlere büyük bir kolaylıkta sunmaktadır. Kredi kartı ödemelerin aksamadan ödenmesi adına talimat vermeniz ile söz konusu olan gecikmelere ve kredi notunda eksi puanlar almaya meydan vermeden, daha sağlıklı sonuçlar da elde edilmektesiniz. 

KHM Hesabına Başvurma

Kredili mevduat hesabı başvurusu yapmak için gelir belgeniz ve TC kimliğinizle birlikte vadesiz mevduat hesabınıza ait olan bankanın herhangi bir şubesine gitmeniz yeterli olacaktır. Maaşınızı aldığınız banka hesabından bunu otomatik olarak talimat da verebilir ya da internet bankacılığı üzerinden ödemelerinizi en az 3 aylık bir süreç içinde almış olmanız sizlere bu teklifin yapılmasını da sağlar. KHM sözleşmesini imzalamanız hem banka şubelerinde hem de interaktif olarak bankanızın resmi sitesinden yapılabilmektedir. Tanımlanacak olan ek mevduat hesabınız kredi kartlarınızın limitlerinin % 80’lik bir kısmını kapsamakta olup, gelir düzeylerinize göre banka politikalarında ayarlanmaktadır. Sizlerin de limit yükseltme ve düşürme gibi işlemleri kolaylıkla yapabilmesi KMH kullanımında oldukça büyük bir avantajda sağlayacaktır. 

Limit Belirleme Neye Göre Yapılır?

Aylık geliriniz ve yatırım hesaplarınız KMH için ilk baz alınan limit belirleyici etkenlerdir. Bunların yanında mevduat hesap tutarınız ve var ise gayrimenkul değerleriniz, giderleriniz ile incelenerek sizlere bankanız tarafından uygun olan limitlerin sunulmasını sağlayacaktır. Belirlenen limitlerin bir diğer ay içinde değiştirilmesi mümkündür. 


Etiketler: nakit kredi hızlı kredi banka hesabı

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!