Balon ve Ara Ödemeli Krediler


Kredi yapılandırmasında ödemelerin düşük taksit tutarlarıyla ödenmesi ve kalan borç tutarının son taksitle kap

Balon ve Ara Ödemeli Krediler
Kredi yapılandırmasında ödemelerin düşük taksit tutarlarıyla ödenmesi ve kalan borç tutarının son taksitle kapatılmasına Balon ödemeli Kredi denmektedir. Ara ödemeli kredi modeli ise yapılandırılan kredi borcu ödemelerine ek olarak, taksitlere eklenen fazladan tutarlar olmaktadır. 

Kredi Ödeme Taksitlerini Kendiniz Belirleyin

Kredi kullanımları günümüzde bankaların müşterilerine sundukları esnek ödeme modelleri ile çeşitlenmektedir. Bunları en sık gördüğümüz iki modeli bu konumuzda ele alacağız. İlk olarak balon ödemeli kredi modeline değinelim. Almış olduğunuz kredi miktarını taksitlere bölerken sizlerin belirleyebileceği fakat faiz ve vergi tutarlarının altında kalmayacak tutarlarda ayarlanabilen bir ödeme sistemi olmaktadır. Ödeme planında para akışına ve geliş tarihlerine göre düşük taksitlerle ödenmeye başlayan ve kalan son büyük taksitin tek seferde ödendiği bir sistemi içermektedir. 

Kredi çekerek satın alınan ev veya araç gibi ihtiyaçların, sonradan satılması planlanıyorsa daha uzun vadeli olarak ödemeler yerine Balon ödemeli sistem ile satış sonrasında kredi borcunu kapatmak için tercih edilmektedir. Esnek ödemeli kredi sistemleri içinde faiz ve vergilerin değişiklik göstermesi bu tarz bir ödeme ile daha avantajlı olmanızı sağlayacaktır. 

Ara Ödemeli Kredi Sistemi

Kredi kullanımı ve ihtiyaçların çeşitliliği söz konusu olduğunda, bankalar müşterileri için yeni ödeme yöntemleri geliştirmekte ve daha iyi sonuçlar elde etmektedir. Esnek ödemeler ile kredilerinizin taksitlerini yapılandırma olanağınız bulunmaktadır. Bu yapılandırmalar içinde Ara ödemeli kredi sistemi yaygın olarak kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkar. 

Belirli maaş oranları söz konusu olsa da ikramiye ve ek gelir gibi para miktarları için kredilerinize de ek olarak ödemeler yapmanız ve taksitleri kısaltmanız söz konusu olabilmektedir. Gelecek bir tarih için kesinleşen ek para gelirlerinizi bankanız ile görüşerek, aldığınız kredi için ara ödemeli olarak yapılandırmanız mümkündür. Yıl içinde alınacak olan ikramiye ve belirli ek gelirleriniz için periyodik olarak ara ödeme sistemini tercih edebilir ve kredi borçlarınızı yapılandırabilirsiniz. 

Esnek ödemeli kredi modellerinde düzenli bir ödeme için değişiklik yapılabilmekte ve diğer ödeme şekilleri için düzensiz olarak değişiklikler de söz konusu olabilmektedir. Bankaların müşterilerine ödemelerinde daha sağlıklı bir sistem seçebilmelerine olanak tanıyan bu hizmet, modern bir bankacılık sistemi ile günümüzde çok daha yararlı bir hal almaktadır. çekilen kredilerin ihtiyacı gidermesi ve geri ödemelerinde sizleri sıkıntıya sokmadan daha avantajlı bir konuma getirmesi için tercih edilebilen iki sistemi, kendi bütçenize göre değişiklikleri baz alarak taksitlendirmeler yapılabilmektedir. 


Etiketler: ihtiyaç kredisi nakit kredi kredi geri ödemesi

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!