Yeni Kurulmuş Firmalar Ticari Kredi Kullanabilir mi?


Yeni kurulmuş firma ile kobi-ticari kredi kullanılabilir mi? Bu sorumuzun cevabı makalemizde.

Yeni Kurulmuş Firmalar Ticari Kredi Kullanabilir mi?
Bu durum için ilk olarak bilmeniz olan durum şirketin ya da işyerinin olumsuz veya olumlu hiçbir şekilde geçmişi bulunmadığı için ilk durumda esnaf kredisi, KOBİ kredisi kullanmanıza imkan verilmektedir. Bu bakımımdan yeni kurulmuş firma ticari kredi alması için en az 6 ila 12 aylık bir süreç içerişinse ticari geçmişinin olması ile beraberinde bu duruma ek olarak bilanço sahibi olması önemli olmaktadır. Ayrıca şunu bilmeniz gerekmektedir ki ticari olan kredilerde şahız şeklinde olduğu gibi sadece kişinin sicil durumu incelenerek kredi durumu ortaya çıkarılmaz. Yani bu krediden faydalanmanız için ilk olarak iyi bir CEO ya da esnaf olmanız önemli olmaktadır.

İyi bir CEO ya da esnaf olurken de dış ve iç ticaretleriniz değerlendirilerek size kredinin çıkıp çıkmayacağı hususunda nihai sonuç açıklanır. Bundan dolayı da yeni kurulmuş firma ticari kredi almak için ilk aşamada altı ve on iki ay boyunca iyi bir ticari geçmişe sahip olması gerekmektedir. Bu firmalara bazı bankalar kredi vermektedir. Bu bankalardan birisi Halk Bankası olmaktadır. KOSGEB sayesinde bu banka ile kurulacak olan iş durumuna göre düşük faizli kredi ya da hibe alabileceğinizi belirtmekte fayda var. Ziraat Bankası ise daha çok hayvancılık ile tarım alanında olan kredilerde çok fazla dikkat çekse de girişimcilere uygun da kredi avantajları bulunmaktadır.

İş Bankası aracılığı ile yeni iş yeri kuracak kişilere işyeri kredisi ile ilgili toplamda 60 aya kadar olan vade oranları ile kredi sağlanabilmektedir. Yeni kurulmuş firma ticari kredi vermekte olan bir diğer banka ise Yapı Kredi olmaktadır. 36 ay vade ile verilmekte olan sermayeler ile ihtiyacınız karşılanmakta ve size özel 3 ayda 1 öde gibi değişik ödeme seçenekleri ile size hizmet vermektedir. İş yeri kurmuş ya da kurmak isteyen kişilere destek veren bankalardan diğerleri ise Finansbank, TEB ve Garanti Bankası da bulunmaktadır. Her bankanın farklı bir şekilde destek ve ödeme seçenekleri bakımından değişik destekler sağlamaktadır.

Etiketler: esnaf kobi kredileri esnaf kredisi

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!