Kredi Taksiti Hesaplama Nasıl Yapılır


Kredi taksiti hesaplamasının nasıl yapılacağı hakkında bilgiye makalemizden ulaşabilirsiniz.

Kredi taksiti hesaplama kredi çekmek isteyen her insanın kafasındaki sorulardan birisidir. Daha önce hiç kredi çekmemiş bir kişi ve ya bu konulara hakkında pek bilgisi olmayan ve kredi çekmeyi planlayanlar için yazımızı okuyarak aklınızda ki sorulara cevap bulabilirsiniz. Öncelikle sizlere şunu söylemeliyim ki krediler sadece ihtiyaç için çekilmeli ve çekildikten sonra akıllı bir şekilde değerlendirilmelidir. Çünkü zaten aldığınız 10 bin TL için yaklaşık olarak sizden 11 Bin veya 12 Bin TL civarında bir geri ödeme talep edilecek. Bu yüzden de kesinlikle aldığınız ve daha fazla geri ödemesi olan bu miktarı akıllıca değerlendirmelisiniz. Aksi taktirde çektiğiniz kredinin borcu ile bocalamak zorunda kalabilirsiniz.

Peki, ben bu krediye aylık kaç para ödeyeceğim? Bunu çekmeden önce öğrenemez miyim? Kredi taksitleri nasıl hesaplanır? Gibi sorular aklınızı kurcalıyorsa yazımızın devamını okumalısınız. Yapmanız gereken şey çok basit. Öncelikle kredi çekmek için talepte bulunacağınız miktarı kararlaştırmalısınız. Birçok kredi çeken vatandaş tarafından yapılan hatalara düşmemelisiniz. Bu hatalardan en yaygın olanı ‘10Bin TL’ye ihtiyacım var ama aman ne olacak çekmişken 13Bin TL çekeyim de tatil yaparım’ gibi bir düşünceyi sizlerde aklınızdan geçiriyorsanız eğer en büyük hatalardan bir tanesini yapmış olursunuz. Çünkü bu sizin geri ödemelerinizde ki meblağı yükselttiği gibi taksitlerinizi de otomatik olarak yükseltecektir.

Kredi taksit hesaplama aslında çok basittir. Öncelikle bilinen en büyük yanlışı düzeltmeliyim. Faiz ile alakalı bildiğiniz her şeyi unutun. Çünkü düşündüğünüz gibi değil. Örneğin %1 faiz ile aldığınız 10Bin TL’nin geri ödemesi 11Bin TL olarak ödeyeceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bunun ödemesi tamamı ile vade sayısına bağlıdır. Çünkü sizler her ödediğiniz vadede faiziniz ve toplam geri ödemeniz tekrar hesaplanacak şekilde geri ödemenizin toplam planlaması yapılır. Yani ilk taksit olarak 1000 TL ödediğinizde toplam geri ödemeniz 9Bin TL üzerinden tekrar hesaplanacaktır. Böylece her ay borcunuzun faize işlenmesi sizin için daha iyi olacak. Çünkü siz borcunuzu ödedikçe borcunuza işlenen faiz daha düşük miktarlar üzerinden hesaplanmış olacaktır.


Etiketler: kredi hesaplama

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!