Kredi Refinansman Nedir?


Kredi Refinansman (Kredi yapılandırma) Nedir? Nasıl hesaplanır?

Kredi Refinansman Nedir?
Adından da anlaşılacağı üzere krediyi yeniden yapılandırmak anlamına gelen bu uygulama ülkemizde popülerliğini her geçtiğimiz gün arttırmaktadır. Hali hazırda kullanılmış ve ödenmekte olan kredinin daha avantajlı bir şekilde başka bir kredi kullanılıp, kapatılıp tekrardan yapılandırılmasına verilen ad olmaktadır. Kredi Refinansman sayesinde yeniden oluşturulmakta olan kredi genellikle daha az faiz oranı ile müşterinin karşısına çıkmakta ve tüketici de bu sayede daha az faiz oranı ile kullanmakta olduğu krediyi kapatabilmektedir. Bu özellik aynı banka ile yapılabildiği gibi ayrı ayrı bankalar ile de yapılabilmektedir. Bu bakımdan da bütün kredilerinizi tek bir bankada tekrardan yapılandırabilir ve düzenleyebilirsiniz.


Avantajlarına baktığımız zaman en önemli özelliği faiz ödemelerinde yapılan düşüklük olmaktadır. Bu şekilde bir önceki kredinize göre yeni kredinizin faizi düşebilmektedir. Ayrıca vade sabit kalsa dahi bu yapılandırma yaptığınız zaman aylık ödemeleriniz düşürülebilmektedir. Kredi Yeniden Yapılandırma sayesinde kredi vadesini değiştirerek avantaj sağlayabilirsiniz. İsterseniz kredi vadenizi uzatarak böylelikle ödemelerinizi daha uzun müddet boyunca daha az aylık ücret ile ödeyebilirsiniz. Bu şekilde vade arttığı durumda aylık ödemleriniz düşecek ve faiz derecesi de aynı kalabilecektir. Bir diğer avantaj ise kredi faiz şartlarını ve türünü iyileştirebilmektesiniz. Yani bu duruma örnek verecek olursak değişken bir kredi kullanmışsanız bunu sabit faize değiştirebilir ve aylık belirli bir ücret ödeme seçeneğini seçebilirsiniz.

Bu özelliği kullanmanın daha avantajlı olacağı birtakım durumlar bulunmaktadır. Bu durumlardan birincisi anapara tutarı olmaktadır. İkincisi ise mevcut faiz oranı olmaktadır. Bu durumlar göz önünde alınarak kredinin yeniden yapılandırılması yapılabilir. Kredi yeniden yapılandırma mevcut kredinizin kalan vadesine göre farklılık olmaktadır. Bu durumu refinansman yapmadan önce dikkate almanız daha iyi olacaktır. Bu sistemi yapmadan önce ince hesaplar yapmalı ve kredinizi de bu şekilde yeniden yapılandırmalısınız. Aksi taktirde kar elde edeceğinizi düşünürken zarar edebilirsiniz. Bu durum bakımından da kredi almış olduğunuz bankanın yeniden yapılandırmalarına göz atabilirsiniz. Bunun yanı sıra da başka bankalarında yeniden yapılandırma oranlarına da bakarak bu bankalar arasında kıyaslama yapıp en uygunun seçebilirsiniz.


Etiketler: kredi hesaplama kredi yapılandırma

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!