Kredi Kullanırken Sigorta Yaptırmak Zorunlu Mudur?


Hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası arasındaki fark ve kredi kullanırken sigorta yapılması gereklimidir so

Kredi kullanırken hayat sigortası yaptırmakla ilgili birçok kişinin kafasında soru işaretleri vardır. Her ne kadar sigorta yaptırmak zorunluymuş gibi bir algı varsa da, aslında hayat ya da ferdi kaza sigortası yaptırmak zorunlu değildir. Hayat ya da ferdi sigortanın amacı bankanın kişinin ölüm durumunda borcu teminat altına almasıdır. Yine de belirttiğimiz üzere bu kredi kullanacak kişinin tamamen seçimine bağlıdır.

Hayat ve ferdi sigorta ile ilgili bilinmesi gereken bir durum vardır. Hayat sigortasının maliyeti ferdi sigortaya göre daha yüksektir. Çünkü kapsamı daha geniştir. Tüketici kredi kullanmak istediğinde banka önüne hayat kredisi sunduğunda maliyetler arttığı için tüketici tarafından bu durum olumsuz karşılanıyor. Banka bu durumu tüketiciye daha düşük maliyetli olan ferdi kaza sigortası sunarak çözmeye çalışıyor. Bu konuda bir çelişki olduğunu belirtmek gerekiyor. Bankanın sunduğu bu ikinci sigortanın kapsamı çok az olduğu için kullanıcılar için ileride sorunlar doğurabilmektedir. Bankaların sigorta içeriklerini kullanıcıya belirtmeden vermesi doğru değildir. Bankanın mutlaka sigorta primlerinin neden yüksek olduğunu, içeriklerinin ne olduğunu ve neleri kapsadığını belirtmesi gerekiyor. Hatta kanuna göre tüketiciden imza alması dahi gerekmektedir. Ancak bankalar bu uygulamaların birçoğundan kaçarak uzun kredi formlarının arasına kredi poliçelerini sıkıştırarak tüketiciyi bilgilendirmeden imza almaya çalışıyor. Mağdur olmamak adına tüm tüketicilerin bunu bilmeleri gerekiyor.

Sonuç olarak kredi kullanırken hayat ya da ferdi kaza sigortası yaptırmak zorunlu değil, tüketicinin tercihine göredir. Sigorta yaptırmaya karar veren tüketicinin de mutlaka sigorta içeriklerini bilmeleri, bankadan mutlaka bilgi talep etmeleri gerekiyor.


Etiketler: kredi şartları kredi için gerekli belgeler sigorta hayat sigortası ferdi kaza sigortası

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!