Kredi Kartı Borcu Nasıl Yapılandırılacak?


Birden fazla kredi kartlarınıza borcunuz mu var ve ödemekte güçlük mü çekiyorsunuz. Bu yazımızı okumanızı tavs

Kredi Kartı Borcu Nasıl Yapılandırılacak?
Günümüz alışverişlerinden en çok kullanılan ödeme yöntemlerinden birisi de kredi kartıdır. Ancak, kredi kartı kullanımın bilinçsiz bir şekilde yapılması halinde ödeme zorlukları çekilebilir. Eğer kredi kartına borç ödemesinde gecikmeler söz konusu olursa, banka tarafından 90 günlük idari takip süresi başlatılır. Bu süre içerisinde borcun tahsil edilmesi için banka tarafından telefon diplomasisi yapılır. Sonuç alınmadığında ise yasal süreç başlatılarak, icra uygulanır. 

Kredi borçları yapılandırma

Kredi kartı borcu
Kredi kartı borçlarından dolayı icralık olunduğunda, yapılması gereken en doğru şey, kredi kartı borcunun yapılandırmasınıdır. Yapılandırılan kredi kartı borcunun ilk taksiti ödendiğinde, icra yürürlüğü durur ve kanuni bir muameleyle muhatap olunmaz. Bankalar yapılandırma işlemi esnasında anapara, faiz ve masrafları  o günün güncel tutarlarına göre hesap ederek, yansıtır. Borcun miktarına göre uygulanacak indirim ve vade değişiklik gösterebilir. Ancak çoğu banka, borcun 3 binden az olması halinde faiz indirimlerine gitmek yerine, vadede kolaylıklar sağlar. 

Kredi kartı borcunuz icrada mı?

Kredi kartı borcunuzun icraya düşüp düşmediğini öğrenmek için bankanızın müşteri temsilcisini aramanız gerekecek. 90 günlük idari takip sürecinden sonra bankaya beyan edilen son adrese gönderilecek icra bildirimini, adres değişikliği yaptıysanız almamış olabilirsiniz. Bu nedenle 90 günden fazla geciken borçlarınızla ilgili bilgi almak için bankanızı aramanız gerekir. Eğer banka, ödenmemiş borçların tahsil edilmesi için anlaşmalı olduğu varlık firmasına borcu devrettiyse, o firmayı arayarak son durumu öğrenebilirsiniz. 

İcradaysa ne yapmalısınız?

İcraya düşmüş bulunan kredi kartı borçlarınızı ödeme durumunuz söz konusu olmasa bile, bankanıza veya borcun devredildiği varlık firmasına giderek, kredi kartı borcu taksitlendirme avantajından faydalanmalısınız. Bu sayede, icra durdurulur ve size ödeme kolaylığı sunulur. Uzun vadeli ödeme planları sayesinde, kredi kartı borcunuzdan kurtularak temize çıkabilirsiniz. 
Kredi kartı borcunuzun olması kredi kullanma imkanını da ortadan kaldırır. Ev, taşıt ve ihtiyaç kredisi için başvuru yaptığınızda olumsuz cevap alabilirsiniz. Biran önce temize çıkmak ve kredi notunuzu yüksek tutmak için kredi kartı borcunu yapılandırıp ödemeniz gerekir. Ödemeniz tamamlandığında, borcunuzun ödendiğine dair alacağınız ibraname ile kredi alma şansınızı yeniden doğurabilirsiniz. 

Etiketler: kredi kartı kredi kartı borçları borç transferi

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!