Esnaf KOBİ kredisi nedir? Nasıl Başvurulur?


KOBİ, işletmelere uygun esnaf kredileri başvuruları hakkında bilmeniz gereken herşey.

Esnaf KOBİ kredisi nedir? Nasıl Başvurulur?

KOBİ kredisi tüketicilerin başvurabileceği bir başka kredi türüdür. KOBİ’ler işletme sermayelerini desteklemek, yenileme, büyüme ya da proje üretmek için faizli geri ödemeleri olan bu kredileri kullanabilirler. Unutulmaması gereken bu kredinin yalnızca işletme için kullanılma zorunluluğudur. KOBİ kredileri kişisel amaçlı kullanılmaz.

KREDİ HESAPLAMA ve FAİZ ORANLARI

KOBİ Kredi türleri 2’ye ayrılır:

  • Nakdi krediler
  • Gayri nakdi krediler

Nakdi krediler esnaf ya da KOBİ’ler için kısa vadeli sıcak para ihtiyacını karşılayan kredilerdir. Kısa ve orta vadeli planlarda tercih edilmesi gerekir. İşletme sahibi geciken borçlarını ya da birkaç günle kaçırdığı ödemelerini kapatmak için bu tip krediyi kullanabilir. 

Gayri Nakdi kredi daha ziyade büyük projeler içindir. Örneğin yüklü mal alımı, ihaleye girme ya da bayilik başvurusu gibi sebeplerle bu krediye başvurulabilir.

Hangi Belgeler Gereklidir?

Bu tip kredilerde krediye neden başvurulduğunun anlatılması çok önemlidir. Bu durum kredinin çeşidini ve ödeme planını berlerler. İşletme sahibi ile banka karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunur ve değerlendirme süreci başlar. Banka tüketicinin istediği kredinin nasıl şekilde olacağını belirleme yetkisine sahiptir. İşletme sahibi başka tür bir KOBİ kredisi istese de, sunulan belgeler ve planlamalara göre banka isterse daha uzun süreli ve düşük faizli bir kredi verebilir ama bu kredinin teminatlarını da oldukça sıkı tutabilir.

Bankaların talep ettiği evraklar;

  • Mali verileri gösterir evrak
  • Bilanço evrakları
  • Gelir belgesi
  • Ticaret Sicil Gazetesi kayıt örneği
  • İkametgah belgesi

Banka krediye onay verirse bu defa tutarın nasıl kullanılacağına dair bir planlama süreci başlar. İmzalar atıldıktan sonra işletme sahibi belirtmiş olduğu planlar dahilinde krediyi kullanabilir.


Etiketler: nakit kredi kredi için gerekli belgeler ipotekli kredi esnaf kobi kredileri kobi kredisi esnaf kredisi

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!