Eşinizin kredi notu sizi etkiler mi?


Kredi konusunda kafa karıştıran sorulardan birisi "eşimin kredi ödeme performansı beni etkiler mi?"

Eşinizin kredi notu sizi etkiler mi?

Kredi hesaplama

Kredi kullanmak isteyenlerin sıkça karşılaştığın sorunlardan birisi eşinin kredi notunun düşük olması. Bankaların tahsis birimleri yani kredi araştırması yapan birimler evli çiftlerden her hangi birisinin kredi başvurusu yapması dahilinde eş kredibilitesini inceleyerek kredi başvurularını değerlendirebilirler.

Özellikle yüksek tutarlı krediler ve konut kredilerinde krediye başvurduğunuz taktirde eşinizinde kimlik bilgileri istenerek eşinizin kredi notuda sorgulanabilir. Bunun amacı eve giren toplam gelirin belirlenmesi ve evdeki bireylerin toplam borçlanmalarını ve risk durumlarını belirmektir.

Eşinizin findeks kredi notunun sorgulanması genellikle yüksek tutarlı kredilerde yapılmaktadır.

Eşinizin yasal takipte olması

Eğer eşinizin daha önce kullandığı kredi ürünleri, kredi kartı veya kredili mevduat hesabının ödeme yapılmamasından dolayı takibe girdiyseniz eşinizin kredi çekmesi zorlaşacaktır. Bu gibi durumlarda ortak gelir göstermeden kullanabileceğiniz kredilere yönlenmenizi tavsiye ederiz. 

Eşimin kkb notu düşük?

Genellikle eşinizin kredi notu kullanacağınız kredi ödemesinin gelirinizden yüksek olması durumunda ortak gelir göstermek amacıyla eşinizin geliri göstermek istenir. Bu durumda ortak gelire dahil edilecek her kişinin kredi notu sorgulanır. 

Eğer eşinizin kredi notu düşük, yasal takip veya hacizlik gibi bir durumu mevcutsa sadece kendi gelirinizle ödeyebileceğiniz kredi tutarlarına veya sizin gelirinize uygun ödeme planı seçerek krediye başvurunuz. Eşinizin ortak gelire dahil edilmesinden kaçının. Olumsuz kredi başvurularınız diğer bankalar tarafındanda görülmektedir ve diğer bankalara yapacağınız başvurularda olumsuz sonuçlanabilir.


Etiketler: kredi notu kkb notu olumsuz kredi başvuru sonucu findeks kredi notu yasal takip

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!