Çiftçiye Kredi Veren Bankalar Hangileri?


Çiftçi ve tarım kredisi veren bankaların en uygun faizli kredilerini sizin için bir araya topladık.

Çiftçiye Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Ülkemizde tarıma yönelik faaliyetler ve yatırımlar giderek gelişiyor. Tarımda kendi ihtiyacımızı karşılamanın yanı sıra, üretilen kaliteli tarım ürünleri dışarıya da ihraç edilmeye başladı. Tüm bu gelişmeler ışığında bakalar tarafından çiftçiye sağlanılan finans kaynakları da çeşitlenmeye ve ucuzlamaya başladı. Krediyi ucuza alan her çiftçi, ürününün daha da gelişmesi için gerekli gördüğü ekipman ve malzemeleri temin ederek, uluslar arası standartlara uygun tarımcılığa daha hızlı adım atabilmektedir. 

Ziraat bankasıyla başlayan finansal destekler…

Devlet destekli tarım kredi ve sigortalarıyla çiftçinin en çok yanında olan banka, ziraattır. Bankanın kuruluş amaç ve felsefesinde de çiftçiyi desteklemek ve Türkiye’deki tarımı geliştirmek yatmaktadır. Bu mazisel değer bugünde çiftçiler için gereken traktör, tarımsal sulama, ilaçlama gibi maliyetli işlerde çiftçinin yüzünü güldürüyor. 

Sadece Ziraat mı?

Ülkemizdeki ekonomik faaliyetlerin gelişmesi finansal alanda da farklı kanalların ortaya çıkmasını sağladı. Bugün sağlam bankacılık adına birden fazla kurum çiftçiye desteklerini sunuyor. Garanti, Yapı Kredi, Vakıf Bank, Has Bank, Kuveyt Türk gibi büyük finansal kurumlar çiftçilerin traktörünü yenilemesi, ilaçlama ekipmanlarını temin etmesi ve hatta işçilerine destek olacak krediler sunuyor. 

Ne tür kredi destekleri sunuluyor?

Çiftçilere sunulan kredi imkanları içerisinde arsa alım kredileri başı çekiyor diyebiliriz. Çiftçilerin yeni arsa yatırımlarıyla büyümelerini sağlayacak adımlar bankalar tarafından destekleniyor. Bunun yanında, hasat zamanında ihtiyaç duyulan pazarlama çalışmaları içinde kredi imkanları veriliyor. Modern ve yüksek standartta tarım faaliyetlerinin desteklenmesi adına sunulan iyi tarım uygulamaları kredisi de, bankalar tarafından çiftçilere sunulanlar arasındadır. 

Son zamanlarda devlet tarafından organik tarımın desteklenmesi, bu yönde kullandırılan kredi miktarlarını da arttırmaya başladı. Organik tarım kredisi kapsamında, kimyasal ilaçlama faaliyetlerinden arındırılmış tarımcılık destekleniyor. Bankalar tarım faaliyetlerinin her süreci için gerekli destekleri veriyor. Nakliye aşamasında, depolama ve pazarlama gibi aşamalar içinde gerekli destek bankalar tarafından sağlanabiliyor. 

Al, hasattan sonra öde!

Taksitli tarım destek kredileri sayesinde çiftçinin daha iyi üretim yapabilmesi ve hasat zamanında kazandığı gelirle aldığı kredileri ödemesi gibi kolaylıklar bankalar aracılığıyla çiftçilere sunulan önemli finansal kaynaklar arasında yer alıyor. Çiftçiler için sunulan değişik kredi desteklerinden yararlanmadan önce, hangi bankanın daha az faizle bu imkanı sunduğuna dikkat etmenizi tavsiye ederiz. 



Etiketler: arsa tarla kredisi tarla kredisi tarım kredisi kobi kredisi

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!