Borç transfer kredileri ile ilgili bilinmesi gereken 5 önemli bilgi


Borç toplama ve kredi transferi ile ilgili bilinmesi gereken, kredi taşıma ve tüm borçlarınızı tek bir çatı al

Borç transfer kredileri ile ilgili bilinmesi gereken 5 önemli bilgi

Borç toplama kredileri her geçen gün bankalardan yeni bir ürün olarak piyasa sunulmaktadır. Günümüzde neredeyse her birey kredi borçlanması yapmaktadır. Kimilerimizse birden fazla kredi borçlanması yaparak ödeme gelirimizin üzerinde borçlanmaya gitmekteyiz. Bazı durumlarda borç toplama kredileri müşterilerin karına olurken, çoğu zaman borç toplama ve transfer kredileri zararla sonuçlanmaktadır. Borç transferi kredilerinde bu uyarılara dikkat ediniz;


1. Yeni kredi faiz oranınız mevcut kredinizin faiz oranından düşük olmalıdır.

Borç transfer kredilerinde amaç düşük faiz oranıyla kredinizi yeniden yapılandırmak ve ödeyeceğiniz toplam faiz oranından kar elde etmektir. Bu sebepten dolayı yeni çekeceğiniz kredinin faiz oranı size kar getirmesi için mevcut kredinizin faiz oranından daha düşük olmalıdır.

2. Kredi tahsis ücretleri ve yüksek sigorta ücretlerinden kaçının.

Kredi maliyetleri hesaplanırken en çok atlanan konulardan birisidir. Kredi kullanacağınız zaman bankanın müşteri temsilcisine bu ücretleri kesinlikle sorun. Son gün krediyi kullanacağınız zaman süprizlerle karşılaşmayın. Amaç elinize ne kadar para geçecek ve ne kadar aylık taksit ödeyeceksiniz. Bu iki soruyu her bankaya sorarak kafa karıştırıcı hesaplamalardan kurtulup, diğer bankalara göre kıyaslama yapabilirsiniz.

3. Amacınız kar elde etmek olsun

Borç toplama kredilerinizde amacınız kesinlikle kar elde etmek olsun. Borçlanma sürenizi arttırmak daha fazla faiz ödemenize sebep olur ve kaçınılmaz sondan kurtulamazsınız. Aylık ödemelerinizi az oranda düşürmek sizi uzun vadede borçlanmanıza ve bankaya olan borcunuzu yüksek oranda artmasına sebep olacaktır. Bu gibi durumlarda söylenecek en doğru söz, "borç, borç ile kapatılmaz". 

4. Borçlanma sürenizi uzatmayın

Mümkün olduğunca refinansman yapacağınız kredi ürünlerin vadesini kısa tutun. Borcunuzu ne kadar erken öderseniz o kadar erken rahatlarsınız.

5. Kredi kullanmadan önce iyi hesaplayın

Borçlarınızı taşırken ve refinansman yapmadan önce iyi hesaplama yapın sonrasında daha çok zarara girebilirsiniz. Kredi refinansmanı için aşağıdaki linkteki hesaplama aracımızı kullanarak kar ve zararınızı hesaplayabilirsiniz.

KREDİ REFİNANSMAN HESAPLAMA ARACI

Etiketler: ihtiyaç kredisi tüketici kredisi nakit kredi kredi taşıma borç transferi

Yorumlar

Yeni kredi kampanyanlarından ve size özel fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!